چگونه با ویدئو مارکتینگ فروش مان را افزایش دهیم
بازاریابی ویدئویی و افزایش فروش: چرا و چگونه !؟
احتمالاً برای شما هم پیش آمده هنگامی که روبه روی تلوزیون نشسته اید یا در حال چرخیدن در پیج های اینستاگرام هستید، ویدیویی ببینید که برایتان جذابیت داشته باشد و متوجه جنبه تبلیغاتی آن نشوید.
یا حتی بعد از تماشای یک ویدیوی آموزشی رایگان در اینترنت، همان محصول یا خدمات تبلیغ شده در ویدئو را سریعا خریداری کرده اید.
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که این شرکتها چگونه با ارائه یک ویدیو روی شما تاثیر میگذارند؟ یا به این فکر کردهاید که شما هم میتوانید یک ویدیو تبلیغاتی برای معرفی محصول تان بسازید؟
اگر تمایل به دانستن پاسخ این سوالات دارید، با ما همراه باشید تا قدم به قدم تمام مسائل مربوط به بازاریابی ویدیویی را آموزش ببینیم.
بازار یابی ویدئویی (video marketing) چیست؟
بازاریابی ویدیوئی یکی از انواع بازاریابی دیجیتال و اینترنتی بر روی صفحات وب است که از محتوای ویدیوئی برای ارتقا یک نام تجاری، محصول و یا هرگونه خدمات استفاده می کند؛ به زبان سادهتر، بازاریابی ویدیوئی عبارت است از ساخت فیلم های کوتاه با محتوای معرفی و عرضه محصولات.
چرا از بازاریابی ویدئویی استفاده میکنیم؟
خب بگذارید در ابتدا با یک سری آمار و ارقام پاسخ این سوال را بدهیم:
برای مثال، نتایج یک تحقیق که بر روی خریداران چندین فروشگاه اینترنتی معتبر انجام شده، نشان میدهد آموزش یا تبلیغات ویدیویی 90% در تصمیمگیری آنها برای خرید تاثیر داشته است خصوصا با توجه به محبوبیت زیادی که ویدیوها در بین عموم پیدا کردهاند.
اگر هنوز قانع نشدهاید که چرا بازاریابی ویدیویی به نفع شماست، دلایلی متعددی هست که میتواند شما را مجاب به انجام این روش تبلیغاتی کند:
1. ویدئو میتواند سئو (رتبه بندی) سایت شما را افزایش دهد!
ویدئوها میتوانند به راحتی رتبه بندی سایت شما را در موتورهای جستوجو بالا ببرند! بایدبه این نکته توجه داشت که با تولید محتوای ویدیوئی و به اشتراک گذاری آن، میتوانید نرخ کلیک (CTR) بالایی را در نتایج گوگل به دست آورد. به این معنی که به نسبت کاربرانی که روی لینک مطلب شما کلیک میکنند رتبه بندی شما افزایش پیدا میکند.
2. ویدئو نرخ تبدیل را بهینه سازی میکند!
منظور از نرخ تبدیل این است که با بازدید کاربری از وبسایت شما ، همان اقدامی را انجام میدهد که شما از او میخواهید.
بررسیهای جدید نشان میدهد 57% از خریداران فروشگاههای آنلاین معروف، بیشتر مایل به خرید محصولاتی میباشند که از آنها ویدیو یا ویدیوهایی تبلیغاتی دیده باشند.
3. ویدئو به آسانی دردسترس بازدید کنندگان قرار میگیرد!
طبق آخرین آمار موجود در اینترنت کاربران روزانه 7.5 میلیون ویدیو در آپارات و 8 میلیارد فیلم در یوتیوب تماشا میکنند. به این ارقام تعداد بازدید ویدیوهای موجود در تلگرام و اینستاگرام و …. را هم اضافه کنید! با این حساب به جرأت میتوانیم بگوییم با کمک بازاریابی ویدیوئی شما میتوانید با صرف هزینهای به صرفه مخاطبان را به سوی خود جذب کنید.
کدام محتواها بیشتر توجه بیننده را جلب می کند؟
- ویدئو %54
- ایمیل(خبرنامه) %46
- تصاویر شبکه های اجتماعی %34
- مقالات وبلاگ %18
- محتوای PDF 17%
- و دیگر محتواها 2%
4. تاثیرهیجانی ویدئو!
میتوانید با کمک موسیقی ویدیو، به مرکز احساسات مغز مخاطب دسترسی پیدا کنید. همچنین استفاده از افراد مشهور در تبلیغات ویدیویی باعث تاثیرگذاری چهره در ضمیر مخاطب شده(در روانشناسی به آن خطای علیت می گویند) و همانطوری که میدانیم ارتباط انسانی از طریق ویدئو برای تبلیغات، به مراتب کار آمدتر از تاثیری است که متن یا نوشته تبلیغاتی بر مخاطب میگذارد.
5. آیا بازاریابی ویدئویی (video marketing) برای کسب و کار مناسب است؟
چشم بسته بدون اینکه بدانیم کسب و کار چیست میگوییم پاسخ مثبت است! کسب و کار هرچه که باشد برای رونق آن میتوانیم از بازاریابی ویدیوئی استفاده کنیم .
6. آیا بازاریابی ویدئویی در ایران مناسب است؟
اگر از آن گروه افرادی هستید که معتقدید بازاریابی و این حرفها همه برای خارجی ها مناسب است و برایکار در ایران مناسب نیست، حتما به این نکته هم توجه کنید که در چند سال اخیر با افزایش استفاده کاربران ایرانی از صفحات اجتماعی به خصوص تلگرام و اینستاگرام، بازاریابی ویدیوئی در ایران بسیار رونق یافته است .
سایت آپارات که به عنوان بزرگترین سرویس به اشتراکگذاری ویدیو در ایران محسوب میشود به رکورد 7.5 میلیون نمایش ویدیو در روز دست یافته است .
بنابراین بازار ویدیو مارکتینگ (video marketing) در آپارات بسیار داغ است و هر روز بر رونق آن اضافه میشود.
دیجیکالا از جمله برندهاییست که از بازاریابی ویدیوئی بسیار بهره برداری کرده است و استراتژی اش در این زمینه برگزاری مسابقات مختلف و اطلاع رسانی از طریق ویدئو هایی است که تمام شخصیت های حاضر در آن را سلبریتیهای اینستاگرام و یا افراد شناخته شده در سطح کشور، تشکیل میدهند .
برخی نکات لازم در راستای شروع بازاریابی ویدیوئی در ایران:
از بین روشهای ذکر شده، کمک گرفتن از اینستاگرام، تلگرام و سایت آپارات و همچنین انیمیشنها و ویدیوهای طنز منتشر شده در این صفحات گزینههای خوبی برای شما محسوب میشود . چرا که به دلیل عدم دسترسی بسیاری از کاربران ایرانی به صفحاتی مثل فیسبوک و توییتر و همچنین کم طرفدار بودن برنامههایی نظیر اسنپ چت، انتشار ویدئو در این صفحات برخلاف اکثر کشورهای دیگر، نفع زیادی برای شما به همراه نخواهد داشت .
مسئله بعدی تفاوت فرهنگی ما با دیگر کشورهای پیشرو در زمینه ویدئو مارکتینگ است . ممکن است روشهای مطرح تبلیغات ویدیویی در سطح جهانی به دلیل همین تفاوت فرهنگی ، در ایران تاثیر زیادی را در بر نداشته باشد .
بنابراین هنگام ساختن ویدئو باید حتماً به فرهنگ و سلیقه مخاطبان خود دقت داشته باشید و از چند استراتژِ موفق و محبوب عموم استفاده کنید .
یکی از مسائل مورد توجه این است که در ایران با توجه به بالا بودن هزینه خرید اینترنت نسبت به سایر کشورها ، ممکن است ویدئوی تبلیغی شما مورد بی توجهی برخی کاربران و اعضای سایت قرار بگیرد .
همچنین نکاتی مانند کند بودن سرعت اینترنت و به ویژه فیلترهای مختلفی که ویدیو پس از ساخته شدن باید از آنها عبور کند ، بر کیفیت ویدیو مارکتینگ تاثیر میگذارد.
چالش ها و ایراد های بازاریابی ویدئویی ( video marketing )!
در گذشته، با توجه به بالا بودن هزینه ساخت ویدیو ، مانند هزینه تجهیزات ، ویرایش ، فیلمبرداری و … بازاریابی ویدیوئی به صرفه نبود و روشهای دیگر بازاریابی مثل بازاریابی ایمیل و … ترجیح داده میشد .
امروزه این هزینهها با توجه به ابزارهای فیلمبرداری زیادی به وجود آمدهاند ،کمتر شده اما با این حال باز هم مشکل در پرداخت هزینه (هرچند کمتر نسبت به قبل) برای مراحل ساخت ، پردازش و تا حدودی در انتشار ویدئو ها هست.
توجه کنید اگر کاری بی کیفیت ارائه دهید و نتوانید با اکثریت مخاطبان ارتباط برقرار کنید ، ویدیوها بیشتر موجب ضرر کردن شما میشوند و میتوانند مخاطبان را نسبت به شما بی علاقه کنند(به نوعی ضد تبلیغ خواهد بود) . پس به یک تیم بازاریابی و فیلمبرداری با تجربه و حرفهای برای ماندن در زمینه ی رقابت بازاریابی ویدیویی نیاز دارید .
ایده پردازی و ارتباط بر قرار کردن با مخاطب از چالش های مهم بازاریابی ویدیویی است . با توجه به زیاد شدن ویدیو های تبلیغاتی و خسته شدن بیشتر افراد از تماشای تبلیغات مکرر ، درست کردن ویدئو هایی که مخاطب را جذب کند و تاثیر گذار باشد ، نیازمند وقت و انرژی زیاد و یک تیم نسبتاً حرفه ای و آشنا به امور مختلف بازاریابی است .
7 روش مختلف بازاریابی ویدئویی عبارت است از :
- ویدئو های تجارتی (Brand) : هدف و دیدگاه کلی کسب و کار شما را به مخاطب نشان میدهد . جذب مخاطبانی با خطوط فکری تقریبا شبیه به شما هدف اصلی این ویدئو هاست.
- مصاحبه با افراد کارشناس : با کارشناسان صاحب نام مصاحبههایی در رابطه با موضوع video marketing ترتیب داده و ویدئوهای این مصاحبهها را برای مخاطبان به نمایش بگذارید تا از این طریق بینندگان در جریان بحثهای کارشناسی شما قرار گرفته و متوجه حرفه ای بودن شما بشوند . معمولاً ویدئو های این روش ، کمی طولانی تر از ویدئو های سایر روشهاست ؛ و به همین دلیل بیشتر در تبلیغات تلویزونی به نمایش در میآیند.
- ویدئو های رویداد ها : از جلسات شرکت خود ویدئو هایی تهیه کرده و برای مخاطب اشتراک گذاری کنید .
- ویدئو های آموزشی : این ویدئو ها به بینندگان کمک میکند تا مطالب جدیدی یاد بگیرند و ذهن آن ها را آماده پذیرش کسب وکار و راهکارهای شما میکند . این نوع از بازاریابی ویدئویی را قالباً در سایتهایی که به آموزش مطلبی خاص میپردازند و همچنین سایتهای انتشار ویدئو ، مشاهده میکنیم .
اکثر ویدئوهای منتشر شده در سایتی همچون آپارات در این گروه قرار گرفته اند .
- ویدئو های نسخه نمایشی : چگونگی عملکرد کارایی محصول را به بازدید کننده ویدئو معرفی میکند.
- ویدئو های توضیحی : این ویدئو ها به بازدید کننده ویدئو شما نشان میدهد که چرا به محصولات و خدمات شما نیاز دارد و میتواند مشکل یا مشکلات خود را با استفاده از محصولات و خدمات شما کامل و یا تا حدی برطرف کند . اکثرا بازاریابی های ویدئویی در تلوزیون خود را به این شکل نشان میدهند .
- ویدئو های رضایت مشتری (feed back) : از مناسب ترین و محبوب ترین ویدئو های تبلیغاتی ای است که به مخاطب نشان میدهد ، افرادی با مشکل یا نیازمندی مشابه او وجود دارند و ارتباط چهره با چهره بسیار تاثیر گذار است . این نوع از بازاریابی ویدئویی را در اینستاگرام میتوان مشاهده کرد .
افزایش فروش محصولات و خدمات، video marketing آن را محقق میکند.
بازاریابی ویدئویی و پله های افزایش فروش !
در این مقاله سه دلیل قانع کننده برای استفاده از این ویدیوها به شما ارائه خواهیم کرد . خواهید دانست که چرا بازاریابی ویدئویی یکی از قدرتمندترین تکنیکهایی است که میتوانید به منظور رشد و ارتقا فروش فروشگاه آنلاین خود به کار بگیرید .
- اشتیاق مردم به تماشای ویدئو های موجود در سایت و فروشگاه شما
حتما میدانید که مردم زمان زیادی از وقتشان را برای تماشای فیلم کنار میگذارند .
آسان و لذت بخش بودن تماشای ویدیو برای مردم و همچنین دائمی بودن علاقه مردم به تماشای ویدیو ، یک سوم از فعالیت های آنلاین را که درصد قابل توجهی در ماه می شود به خود اختصاص داده است .بنابراین عادت نسبتا زیادی که مردم به تماشای ویدئو دارند موجب میشود تا یک چهارم کاربران اینترنت علاقه خود را به سایت هایی که هیچ ویدئویی در محتوای خود ندارند از دست بدهند .
. %30 از خریداران آنلاین نیازمند ویدیئو بیشتری از سایت های فروشگاهی هستند که عبارت است از توضیحات ، آموزش و کارایی محصول .
استفاده از تکنیک های مشارکت در خصوص تماشای ویدئو های موجود در سایت شما :
تکنیک مشارکت یعنی ویدئوهایی را ایجاد کنید که جالب ، سرگرم کننده و قابل فهم باشند و بازدید کننده ویدئو ها بعد از به پایان رسیدن ویدئو ها مفهوم اصلی را درک کرده باشد .
بر اساس تحقیقات امروزی ویدئو هایی که حدودا دو الی سه دقیقه زمان دارند بیشترین جذابیت را در میان باقی ویدئو های کوتاه و طولانی ، دارا هستند که کاملا منطقی است .
درآخر باید دانست که چگونه ویدئو ها را به درستی در سایت یا فروشگاه های اینترنتی بارگزاری کرد . در غیر این صورت از هر 4 نفر کاربر ،3نفر از آن ها سایت یا فروشگاه شما را ترک خواهند کرد .
- افزایش ترافیک ارگانیک در سایت ها
ترافیک ارگانیک یکی از عوامل افزایش دهنده رتبه هر سایت و یا فروشگاه اینترنتی است . هرچقدر کیفیت (سئو) یک وبسایت از نظر موتور های جست و جو بالاتر باشد ترافیک ارگانیک آن وبسایت بیشتر است .
یکی از راههای آگاهی گوگل نسبت به کیفیت یک وبسایت، میزان ضریب بازگشت(Bounce rate) آن وبسایت است . زمانی که وبسایتی نتواند بازدیدکنندگان خود را در صفحاتش نگه دارد ، به زبان ساده آنها فرار کنند ، گوگل چنین وبسایتی را بیکیفیت میشمارد . اگر بتوانید برای این مسئله راه حلی بیابید ترافیک ارگانیک وبسایت خود را افزایش داده اید .
در نظر داشته باشید که یک فروشگاه اینترنتی باید میزان Bounce rate کمتری داشته باشد !
برای مثال شرکت Step2 که تولید کننده و پیشرو در حوزه اسباب بازیهای کودکان است یکی از شرکت هایی است که توانسته ترافیک ارگانیک بیشتری به وسیله ویدئو برای وبسایت خود ایجاد کند . این کمپانی برای معرفی محصولات خود از طرز صحیح بازاریابی ویدئویی یا video marketing استفاده کرده است .
طبق تحقیقات به عمل آمده تقریبا %62 از شرکت هایی که از ویدئو استفاده میکنند بر این باورند که باعث افزایش فروش و میزان ترافیک ارگانیک وبسایتشان شده است .
- افزایش نرخ تبدیل
همانطور که در فوق ذکر شد افزایش نرخ تبدیل یکی از روش هاییست که باعث افزایش فروش فروشگاه های اینترنتی میشود .
شرکتWyzowl (شرکت تولید کننده آموزش های انیمیشنی) اعلام کرده %74 از کسانی که با آنها مصاحبه کرده اند افرادی بودند که یک ویدئوی توضیحی اطلاعاتی در ارتباط با محصول یا خدمات به آنها ارائه شده است که در نهایت منجر به خرید آنها شده است . همچنین در همین مطالعه دریافته اند که %77 مصرف کنندگان با تماشای ویدئو راضی شده اند که آن محصول را خریداری کنند.
طبق بررسی های گذشته شرکت Adobe متوجه شده است که خریداران آنلاینی که ویدئوهای آزمایشی را نگاه میکنند به میزان 81/1 برابر بیشتر افرادی که ویدئوها را تماشا نکردهاند ، خرید میکنند .
به قاطعیت میتوان گفت ویدئو نرخ تبدیل یک وبسایت را حدودا %5 افزایش میدهد .
در نهایت شرکتWyzowl دریافته است که ۷۶ درصد از شرکت های تجاری که از ویدیو استفاده میکنند بر این باورند که ویدیو باعث افزایش ROI (بازگشت سرمایه گذاری) آنها شده است .
بازاریابی ویدئو در این روزها بسیار رونق یافته است و یکی از مناسب ترین و تاثیر گذار ترین روش های بازاریابی اینترنتی به حساب میآید . تاثیر ویدئو بسیار بیشتر از نوشتههای وبلاگی ، پستهای شبکههای اجتماعی و ایبوکهاست . اما نمیتوان از هزینههای نسبتاً بالای این روش تبلیغات چشم پوشی کرد . به همین دلیل اگر قصد دارید از بازاریابی ویدئویی برای افزایش فروش محصولات فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید ، پیشنهاد میکنیم آن را به روش صحیحش انجام دهید .
دیدگاهتان را بنویسید